Este de culoare aurie, cu reflexe de culoare chihlimbar-argintie.
Miros:
Are o aromă elegantă, țesută din note de agave și caramel, citrice și subliniat cu indicii din plante.
Gust:
În mod vizibil pe bază de plante cu un dulce și
finisaj picant persistent.
Alcool 38%
Cele două tipuri de Tequila La Malinche pot servi o componentă ideală pentru cocktailuri, se potrivește cu bucătăria mexicană, cu păsări de curte cu sos picant și vânat. Utilizarea clasică a tequila este cu sare și o felie de var.

Istoria afacerii de familie Luis Caballero datează din 1830 în Spania, iar fondatorul este Don Jose Cabaleiro do Lago. În 1870 compania a început să-și exporte produsele în America și Marea Britanie sub numele „Antonio Caballero & Nephews”. În același an, ea achiziționează podgoriile «El Benito» și «Las Cruces» cu o suprafață totală de 260 de acri. La sfârșitul anilor 1930, familia Caballero a deschis fabrica de sticlă Vidrierias del Guadalete pentru export în America, deoarece proviziile către Anglia au devenit imposibile din cauza războiului. În 1932 au fost achiziționate cramele „Jose de La Cuesta” și „John William Burdon”. Grupul de companii Caballero este condus de Don Luis Caballero.

Grupul Luis Caballero este în continuă creștere și dezvoltare — în 1990, Luis Caballero fuzionează cu crama Emilio Lustau, producând sherry în trei zone strict limitate ale „triunghiului Jerez”, în colțurile cărora se află municipalitățile Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria și Sanlucar de Barrameda … În 1996, crama Cazalla se alătură grupului de companii Caballero, ducând la lansarea cu succes a lichiorului de cireșe Miura și la crearea companiei de distribuție Europvin cu sediul la Bordeaux. În 1997, pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a companiei, a început construcția Vina Herminia din La Rioja. În iunie 2008, Caballero achiziționează 4 mărci cunoscute: La Ina, Rio Viejo, Vina 25 și Botaina, cunoscute sub marca Lustau.

MAGIA TEQUILEI LEGENDARE

La Malinche, sau „Malintsin”, așa cum i se spune în nahuatl, era o femeie nahua din Mexico City, Golf, și era considerată una dintre icoanele țării. Ea a jucat un rol foarte important în timpul cuceririi spaniole a Imperiului Aztec. A acționat ca traducător, consilier și mediator și a fost, de asemenea, amanta lui Hernán Cortez.

Tequila noastră provine din municipiul Tequila, Jalisco. Fabricat de Tequilas del Señor, o casă veche de un secol cu ​​o tradiție îndelungată în producția de tequila prin fermentarea și distilarea sucului obținut din fierberea și presarea ananasului albastru de agave (Tequilana weber Azul), care sunt recoltate la locul lor cu o maturitate optimă nu mai devreme de 8 ani.

     ISTORIE

Legenda spune că o furtună puternică i-a uimit pe oamenii din Jalisco Nauals. Într-o noapte, cerul a fost acoperit de nori, iar fulgerul a căzut însăși pe mescal, care a ars câteva zile. Când s-a terminat furtuna, locuitorii au ieșit din nou în lumină, iar vântul le-a adus un parfum dulce emanat din mescalul ars. Rezultatul este o miere dulce parfumată cu un gust extraordinar, aproape ceresc. După câteva zile, și-au dat seama că un lichid cu un gust complet diferit iese din plantele albastre de agave. Acest lichid a devenit băutura oficială a ceremoniilor și a serbărilor. Când coloniștii spanioli au ajuns în Mexic, o femeie nativă l-a servit lui Hernán Cortez ca traducător, consilier și mediator. Ea i-a arătat toate obiceiurile sale, inclusiv băutura populară a zeilor. Coloniștii spanioli au adus tehnica distilării și procesele sale și au aplicat-o sucului de agave fermentat, astfel prima tequila a fost distilată. Acest fapt i-a unit pe nativa și pe Hernan Cortez în așa fel încât dragostea lor a făcut-o să-și trădeze poporul și să devină mama unei noi rase mexicane, rasa mestizo. Este cunoscută sub numele de Malinche, rebela care a schimbat istoria, o legendă la fel de reală ca gustul dulce al agavei.

ORIGINE

Tequilas La Malinche sunt create de una dintre legendele case de tequila din Jalisco, cu peste 70 de ani de tradiție și experiență. Tequilas del Señor a fost fondată de Don César García în 1943 și produce tequila remarcabile de zeci de ani. Tequilele lor de înaltă calitate au fost recunoscute în întreaga lume prin multiple premii.

Patru generații de experiență și tradiție în fabricarea Tequilei au contribuit la consolidarea și îmbunătățirea fiecărui pas al procesului de producție, având grijă cu minuțiozitate de cele mai mici detalii pentru a se asigura ca consumatorii să se bucure de cea mai bună Tequila și de toate nuanțele sale.

La Tequilas del Señor, corespund celor mai înalte standarde globale de calitate, deoarece doresc să ofere cea mai bună aromă și gust deosebit.

Tequilas del Señor au certificatul HACCP de siguranță alimentară și certificatul KOSHER.

DISTILARE

Tequila are o legendă bogată, istorie și tradiție atât în modul în care este realizată, cât și în cultura care o înconjoară.

Există 140 de tipuri de agave, dar pentru a face tequila puteți folosi doar Agave tequilana Weber (albastru agave). Există doar 5 zone geografice autorizate de Consiliul de reglementare Tequila, unde acest soi poate fi cultivat. Categoria își ia numele din principala zonă în creștere, orașul Tequila, din statul Jalisco (Mexic).

Recolta agavei sau maguey se numește jima. Recoltatorii, numiți jimadores, au tăiat frunzele și rădăcina agavului, lăsând doar inima sau piña. Piñas sunt duse la distilerie unde sucul este extras, fermentat și ulterior distilat. Două distilări sunt realizate pentru a obține cea mai înaltă calitate și eleganță.

În funcție de culoare și timpul de îmbătrânire, Tequila poate fi argintie, îmbătrânită până la două luni în butoaie de stejar american alb sau auriu cu vârste cuprinse între 2 și până la 7 ani.


Tequila este produsă în Jalisco, Mexic de prestigioasa casă Tequilas del Señor. Conform tradiției Jalisco, se face din sucul extras din agave albastre după fierbere și distilare de cel mult două ori.
Descriere:
Culoare transparent cristalină, cu reflexe argintii și adâncime mare.
     Miros:
Note intense de agave copt cu indicii de mentă și citrice.
Echilibrat, cu note delicate picante de piper negru.
     Gust:
Are un gust matasos, cu note de plante placute si un gust usor amar. Potrivit pentru cocktailuri ca și Margarita.

Alcool 38%

LA MALINCHE TEQUILA GOLD

Tequila are o aromă elegantă, țesută din note de agave și caramel, citrice și nuanțe de plante. Tequila prezintă un

LA MALINCHE TEQUILA SILVER

Clasicul La Malinche Silver este un alcool natural minunat, cu un gust plăcut . În tequila, nuanțele citricelor se simt