ORIGINEA

      În secolul al XVI-lea, Cuba era considerată rezerva de zahăr a lumii. În secolul al IX-lea, romul a devenit o băutură de calitate foarte apreciată. S-au născut distilerii și mărci.

Ron Conde de Cuba este distilat, învechit și îmbuteliat în Amancio Rodriguez, un orășel din provincia Las Tunas cu doar 2.000 de locuitori. Este situat în estul Cubei, pe un teren al cărui climat este ideal pentru cultivarea trestiei de zahăr indigene «Medialuna».

Întregul sistem este integratîntr-o zonă în plantație, inclusiv fabrica de zahăr pentru obținerea mierii, distileria, fabrica Ron Sevilla și crama.

Acest întreg proces se reflectă în diferitele etichete, creând o gamă foarte specială de produse.

«Distileria «Sevilla», anexată Companiei de zahăr Amancio Rodríguez, este un paradis în care se produc diferite tipuri de alcool și din care se naște romul cubanez, celebru pe piața mondială.

Plantația este situată pe malul râului Sevilla, unul dintre cele mai importante râuri din țară. Sevilla, un oraș portuar spaniol, a fost legat de Cuba încă din perioada colonială.

CONTELE DE CUBA

FRANCISCO DE VIVES Y PLANES

Excelența Sa, domnul Francisco de Vives y Planes, a primit titlul de Conte de Cuba în onoarea carierei sale și a dezvoltării industriei zahărului pe insulă și în întreaga lume.