Rădăcinile acestei familii de romuri de calitate superioară datează din secolul al XIX-lea. După ce a ajuns în Cuba, un ofițer militar spaniol de origine marocană, Juanillo Oliver, a decis să se stabilească pe insulă după serviciul militar.

Acolo a început să dezvolte o hacienda de succes cu tutun și zahăr din trestie de zahăr, pentru ca mai târziu să se concentreze pe producția de rom, care a adus faimă și avere familiei sale. Odată cu revoluția cubaneză din 1959, o parte din familia sa a plecat de pe insulă. Pedro Ramon Oliver, un membru al noilor generații ale familiei Oliver, s-a întors în Cuba în anii 1980 și a salvat vechi teancuri de hârtii și documente. Printre acestea, a găsit un document care descria rețeta originală de fabricare a romului a familiei Oliver, care a dat faima familiei în secolul al XIX-lea.

 

Această descoperire l-a inspirat să înceapă să producă romuri la începutul anilor 1990. De data aceasta, a ales Republica Dominicană ca loc pentru a readuce la viață celebrele romuri Oliver, datorită condițiilor climatice similare cu cele din Cuba.

Oliver & Oliver este acum, fără îndoială, unul dintre cei mai buni producători de rom din lume. Stilul său propriu combină rețetele originale ale familiei cu rețetele moderne și elegante din Republica Dominicană. Romul Oliver se distinge prin calitatea, gustul și aromele sale înalte. Romuri frumoase învechite în butoaie de stejar american și francez care provin din Bourbon, Sherry, Tequila, Cognac, Whisky din Malta și Porto. Nuanțele de rom adevărat sunt accentuate de note de malț, vanilie, smochine și fructe uscate.

The first bottles reached Spain in 1998 in the suitcase of the notary Fernando de Mora,
without going through customs control, hence its name.

Contrabando este un rom învechit de o calitate superioară concurenților din această categorie datorită celor 5 ani de învechire în butoaie de stejar american și francez în care sunt învechite cognac, bourbon și sherry.

A primit o dublă medalie de aur (cea mai înaltă distincție) la ediția din 2014 a celui de-al II-lea Congres Internațional de Ron de Madrid (II Congreso Internacional de Ron de Madrid 2014), la categoria rom de învechire de 5 ani.

În 2013, a câștigat premiul întâi în cadrul concursului internațional de ambalaje «Top Fedrigoni Award».

CONTRA BANDO Rum

Romul Contrabando este creat conform rețetelor clasice din Republica Dominicană. Trestia de zahăr este utilizată ca materie primă pentru producția